Lievelingentuin in Museumpark Orientalis

In onze gejaagde, individualistische tijd zijn we vooral met onszelf bezig. Ik wil daar verandering in brengen en ik startte in 2018 met het project ‘Maak een Lieveling’.

Lievelingen zijn keramische bloemen die je zelf kunt maken, voor iemand anders. Om iemand te bedanken, te gedenken, als blijk van liefde, of om iemand een hart onder de riem te steken.

 

Tijdens Het Feest van Licht plantte ik, samen met de kinderen van de Verwondering uit Lent, de eerste 1500 Lievelingen aan in de Lievelingentuin. Deze Lievelingen zijn gemaakt door kinderen en volwassenen tijdens een bezoek aan Museumpark Orientalis. Maar er werden ook Lievelingen gemaakt bij verzorgingstehuizen, op scholen, bij kinderopvang, bij mensen thuis. De Lievelingentuin heeft nu een permanente plek in Museumpark Orientalis gekregen. In de Sahara, tussen het labyrint en het Nobelpad voor de vrede. De Lievelingentuin zal blijven groeien: elk jaar komen er nieuwe Lievelingen bij.

In iedere Lieveling zit een persoonlijke boodschap. De acht verschillende kleuren van de Lievelingen staan symbool voor de volgende betekenissen. Rood staat voor liefde en vriendschap. Groen staat voor rust, vrede en hoop. Oranje staat voor vrolijkheid en feest. Paars staat voor luxe en rijkdom. Geel staat voor energie en kracht. Bruin staat voor vertrouwen. Wit staat voor onschuld en stilte. Blauw staat voor trouw.

Welkom in de Lievelingentuin: een bloementuin om bij stil te staan.