In Museumpark Orientalis staat de eerste Lievelingentuin. Deze Lievelingen zijn gemaakt door kinderen en volwassenen tijdens een bezoek aan Museumpark Orientalis. Maar er werden ook Lievelingen gemaakt bij verzorgingstehuizen, op scholen, bij kinderopvang, bij mensen thuis. 

Lieveling keramiek bloem

In de tuin van Museum Bronbeek bevindt zich ook een Lievelingentuin. In iedere Lieveling zit een persoonlijke boodschap. De acht verschillende kleuren van de Lievelingen staan symbool voor de volgende betekenissen. Rood staat voor liefde en vriendschap. Groen staat voor rust, vrede en hoop. Oranje staat voor vrolijkheid en feest. Paars staat voor luxe en rijkdom. Geel staat voor energie en kracht. Bruin staat voor vertrouwen. Wit staat voor onschuld en stilte. Blauw staat voor trouw.

Lieveling keramiek bloem

In 2020 vierden we 75 jaar vrijheid. Op 8 februari 1945 startte Operation Veritable, waarbij ook de gemeente Gennep bevrijd werd. Op de militaire begraafplaatsen in Milsbeek, Ottersum en Gennep liggen in totaal 221 gesneuvelde soldaten begraven.
Het Veritable Poppy Project wil hen op een bijzondere manier gedenken.
We maakten voor alle soldaten een keramische poppy, op naam. Op 5 mei 2020 zijn alle poppy’s in een kunstwerk bij elkaar gezet op de militaire begraafplaats in Milsbeek.

Lieveling keramiek bloem