In Museumpark Orientalis staat de eerste Lievelingentuin. Deze keramische bloemen zijn gemaakt door kinderen en volwassenen tijdens een bezoek aan Museumpark Orientalis. Er werden ook Lievelingen gemaakt bij verzorgingstehuizen, op scholen, bij kinderopvang, bij mensen thuis. Iedere Lieveling draagt een persoonlijke boodschap met zich mee.

 

Op dit moment is deze tuin tijdelijk ontmanteld. We zijn op zoek naar een nieuwe plek in het park om de Lievelingentuin en permanente plaats te geven.

keramische bloemen. lievelingen

In de tuin van Museum Bronbeek bevindt zich ook een Lievelingentuin. In iedere keramische bloem zit een persoonlijke boodschap. De acht verschillende kleuren van de Lievelingen staan symbool voor het volgende. Rood staat voor liefde en vriendschap. Groen staat voor rust, vrede en hoop. Oranje staat voor vrolijkheid en feest. Paars staat voor luxe en rijkdom. Geel staat voor energie en kracht. Bruin staat voor vertrouwen. Wit staat voor onschuld en stilte. Blauw staat voor trouw.

keramische bloemen, lievelingen

In 2020 vierden we 75 jaar vrijheid. Op 8 februari 1945 startte Operation Veritable, waarbij ook de gemeente Gennep bevrijd werd. Op de militaire begraafplaatsen in Milsbeek, Ottersum en Gennep liggen in totaal 221 gesneuvelde soldaten begraven.
Het Veritable Poppy Project wilde hen op een bijzondere manier gedenken.
We maakten voor alle soldaten een keramische poppy op naam. Op 5 mei 2020 zijn alle poppy’s in een kunstwerk bij elkaar gezet op de militaire begraafplaats in Milsbeek.

keramische bloemen, lievelingen